Overblijven

 

Tussenschoolse opvang:

Overblijven


Basisschool Scharn heeft 2 verschillende soorten opvang:
·         Tussenschoolse opvang (via school)
·         Voor- en buitenschoolse opvang (via MIK)

Tussen schoolse opvang (overblijven):

TSO basisschool Scharn biedt opvang aan kinderen van onze basisschool. Gedurende het hele schooljaar, tijdens de middagpauzes op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 12.00 – 13.00 uur. 

De kinderen eten gezamenlijk in de klaslokalen. Tijdens het eten is er rust in de klas en aandacht voor elkaar. Kinderen worden wel gestimuleerd, maar niet gedwongen om te eten of te drinken. Kinderen nemen zelf hun eten en drinken van huis mee. Als “Gezonde School” vinden wij gezonde voeding heel belangrijk, dus snoep, chips en frisdrank met prik wordt sterk afgeraden.

Na de lunch krijgen kinderen gelegenheid om buiten te spelen. Er worden ook workshops aangeboden (bv. schaken, koken knutselen, dans enz.) Het is belangrijk om even met een andere activiteit in een andere omgeving bezig te zijn. Bij erg slecht weer blijven de kinderen binnen waar ze een spelletje doen, bouwen of tekenen.


Aanmelding

Bij de administratie van de school kunt u een aanmeldingsformulier krijgen. U kunt dit ook downloaden via onze website en  vervolgens ingevuld aan uw kind meegeven naar school.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier van de TSO :

TSO Aanmeldformulier

TSO Aanmelding voorkant              


Op het aanmeldformulier kunt u aangeven of uw kind gebruik maakt van vaste overblijfdagen (via een abonnement) of dat u gebruik maakt van een strippenkaart, die u kunt kopen bij de administratie van de school.

Tevens kunt u op het formulier eventuele bijzonderheden van uw kind vermelden met betrekking tot allergische reacties, medicijngebruik e.d.

Kosten 

Er zal een factuur toegezonden worden eind september en/of eind maart.

U kunt kiezen uit :

1x per jaar  €120,-- per kind

2x per jaar  €  60,--  per kind

Indien uw kind incidenteel overblijft kunt u ook een strippenkaart kopen. 

Deze is verkrijgbaar bij de administratie van de school voor ​€ 15,-- ; uw kind kan daarmee 10x overblijven.

Deze tarieven gelden voor kinderen, die het hele schooljaar op alle dagen gebruik maken van de TSO-faciliteiten. Er worden tien maanden betaald.

 

Regels.

Wij verwachten van de leerlingen dat zij zich gedragen. Indien het gedrag van een leerling daartoe aanleiding geeft, zullen wij contact met u opnemen.

Wij hebben hiervoor de volgende afspraken:

  • 1e waarschuwing; leerling krijgt van de coördinator TSO te horen dat de eerste waarschuwing ingaat. Bij een tweede waarschuwing worden ouders erbij betrokken. 
  • 2e waarschuwing; ouders worden op school uitgenodigd en geïnformeerd over het incident/voorval. De leerling is hierbij ook aanwezig.
  • 3e waarschuwing; ouders worden op school uitgenodigd en geïnformeerd over het incident/voorval. De leerling is hierbij ook aanwezig. De leerling mag een keer niet overblijven.

 
Contactpersonen
De TSO-groep bestaat uit twee coördinatoren en een team van vrijwilligers. Zij helpen u graag verder. Voor namen, adressen, etc. zie onze schoolkalender en website.


Werken in de TSO
Sinds 1 augustus 2006 zijn basisscholen verantwoordelijk voor de organisatie van de overblijf  van kinderen in de middagpauze. Dit heet nu TSO (tussenschoolse opvang). De kosten van de TSO worden door de ouders zelf betaald. De TSO valt niet onder de Wet Kinderopvang, dus ouders kunnen daar geen vergoeding voor krijgen. Elke school mag zelf bepalen hoeveel het overblijven kost. Onze school kiest ervoor om de Tussenschoolse Opvang zelf te regelen. De dagelijkse leiding ligt bij twee coördinatoren. De coördinatoren worden in hun werkzaamheden ondersteund door twee coördinatoren vanuit school. De TSO medewerkers nemen regelmatig deel aan scholings- en instructiebijeenkomsten.

Wat doet een begeleider bij de TSO?
Tijdens de middagpauze blijven ruim 300 kinderen over op school. De begeleiders van de TSO zorgen ervoor dat deze kinderen een fijne middagpauze hebben:

·         begeleiden de kinderen bij de lunch
·         spelen samen een spelletje of begeleidt de kinderen bij andere activiteiten
·         houden toezicht op het buitenspelen en
·         overleggen met de andere vrijwilligers en teamleden van de school.

De kinderen krijgen de gelegenheid om te eten, te spelen en tot rust te komen onder een pedagogisch verantwoorde begeleiding. Een goede tussenschoolse opvang zorgt ervoor dat de kinderen uitgerust en vol energie kunnen beginnen aan de middaglessen.

Werken met plezier
Het overblijven vindt 4 dagen per week plaats voor ruim 1 uur per dag. Wij zoeken mensen die 2 of meer dagen per week deel uit willen maken van een gezellige groep collega’s. Zowel mensen met als zonder een gerichte opleiding zijn welkom. Lijkt het je leuk om de kinderen op een gezellige en verantwoorde wijze te begeleiden tijdens lunchen en spelen? Neem dan contact met ons op. Wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.


Vergoeding
De begeleiders in de TSO zijn vrijwilligers en krijgen voor hun werk een vergoeding en begeleiding. Wilt u hierover meer weten, of meer wilt weten over vrijwilligerswerk met behoud van uitkering, neem dan gerust contact op met de coördinatoren.


Voor- en Buitenschoolse opvang
Opvang voor en na school, tijdens alle vrije dagen en vakanties van school.

Van 07.30-18.30 uur. Voor alle kinderen (4-13 jaar) van basisschool Scharn. 


De creatieve buitenschoolse opvang in Scharn:

Vormt samen met school, kinderdagverblijf de Flex en peuterspeelzaal, het kind centrum Scharn. Alles lekker dicht bij elkaar!

  • Weet je iedere keer weer te verrassen met afwisselende activiteiten, zoals koken, knutselen, sporten, pianoles. Eigenlijk teveel om op te noemen
  • Heeft een aantal ruimten die ingericht zijn naar leeftijd of activiteit. Zoals een knutselruimte met pottenbakkersschijf, een groot stoeihok, een eigen keuken, een discokamer en een podium voor alle voorstellingen. In het gebouw is er altijd wel een plek om lekker bezig te zijn!
  • De creativiteit spat er vanaf! Niet alleen bij het team, maar ook bij de kinderen.Maakt gebruik van een drietal buitenplekken. Met voldoende ruimte en speelmateriaal, dat uitdaagt om lekker buiten bezig te zijn
  • Maakt zwemles (diploma A) tijdens BSO tijd mogelijk. Lekker makkelijk toch!
  • Daar kun je ook terecht vóór school, tijdens alle vakanties en voor een opvangprobleem van één dag. Ook als u normaal geen gebruik maakt van de BSO.

Buitenschoolse opvang Scharn heeft heel wat te bieden! Wilt u meer informatie of weten wat de kosten zijn? Neem dan contact op met onze afdeling :

Relatiebeheer 043 351 71 71


of kijk op onze website www.mik-kinderopvang.nl. U kunt ook altijd met het team van Idefix bellen om een afspraak te maken om een keer te komen kijken bij Idefix en zelf het ‘gevoel’ te beleven. 

U bent van harte welkom.
Buitenschoolse opvang Scharn
W. v. Caldenborghlaan 38                    
6226 BT Maastricht                    

T. 043 363 47 65                    
Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

        
Website:  https://www.mik-kinderopvang.nl/locaties/buitenschoolse-opvang-scharn/


 


 

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling